Biz Kuantum Dünyasında Yaşıyoruz

Bu Haberi Paylaş

 logo100yil

Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü, temel bilimin çeşitli dallarında ve disiplinler arası alanlarda oldukça geniş bir yelpazede nitelikli bilgi üretmek, uluslararası düzeyde bilimsel etkinlikler gerçekleştirmek ve Türkiye’ye bilimsel rekabet gücü kazandırmak yönündeki çabalarını Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı ve TÜBİTAK’ın 60’ıncı Kuruluş Yılı münasebetiyle arttırarak devam ettirmektedir.

Bu kapsamda, Trieste Üniversitesi’nden (İtalya) Prof. Dr. Angelo Bassi “Biz Kuantum Dünyasında Yaşıyoruz” başlıklı bir popüler konuşma yapacaktır.

Adı geçen konuşma, 15 Mart 2023 tarihinde, saat 12:10 – 13:00 (GMT +3) arasında yüz yüze gerçekleştirilecek ve YouTube üzerinden https://www.youtube.com/c/tubitaktbae canlı olarak yayınlanacaktır.

Düzenleyici: Prof. Dr. Alikram NUHBALAOĞLU (TÜBİTAK TBAE Müdürü)

Poster

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler

Duyurular

Kuantum-Türkiye Çalıştayı

Kuantum-Türkiye Ulusal Çalıştayı 26 Eylül 2020, Gebze, Türkiye Son yıllardaki teknolojik gelişmeler, özellikle kuantum mekaniksel olayların doğrudan uygulama alanları bulmasına yol açmaktadır. Kuantumun temellerinin daha

Devamını okuyun »
Ara